Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

62 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασπάζονται τις θέσεις Καμμένου-Λυσσαρίδη για το Κυπριακό! Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ… Πήγε στράφι η προσχώρηση Μαρκάτου στους νέους Ανανιστές που έχουν υπογράψει τη «διακήρυξη» του λαγού του Τσίπρα, του Πάνου Τριγάζη…

Της Μαριάννας Τσήπα
Το Κυπριακό διχοτομεί τον ΣΥΡΙΖΑ
Πριν λίγες ημέρες οι “αριστεροί” Ανανιστές του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν επαίσχυντο κείμενο για το Κυπριακό, ως «Διακήρυξη» παρουσίασε ο Πάνος Τριγάζης. Κείμενο που ουσιαστικά ξεπερνάει κι εκείνο το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν και μιλάει για «Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία… δύο Κοινότητες, σχέδιο λύσης, δίκαιο και λειτουργικό… ομόσπονδη Κύπρο…».
Μεταξύ αυτών που υπόγραψαν (όλα τα ορφανά του Σημίτη και του Γιωργάκη, όλοι οι «διανοούμενοι» -αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται έτσι-  που είχε υπογράψει και το πρώτο σχέδιο Ανάν) και… το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαρκάτος, που είχε πάντα πατριωτικές θέσεις και αδιαφορώντας για τη θέση του κόμματος και του Πάνου Καμμένου, που δεν αποδέχεται ξεπούλημα της Κύπρου με ένα νέο σχέδιο Ανάν με βάση «Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία». Ουσιαστικά ένα κείμενο που ενστερνίζεται τις θέσεις Αναστασιάδη-Ερόγλου.
Πρόκειται για τις θέσεις που έχει εκφράσει ο προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ (Αβραμόπουλος), αλλά και η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ θεώρησε την «ρεαλιστική» στροφή του Ν. Μαρκάτου (έτσι την ονόμασε ο ίδιος), και την διαγραφή του από τον Πάνο Καμμένο (δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του στα εθνικά θέματα), ως αποτέλεσμα διαβεβαιώσεων (στην καθομιλουμένη εξαγορά) που του δόθηκαν για υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε τυχόν αποτυχία εκλογής, τη θέση διοίκησης κάποιου κρατικού οργανισμού σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και να που 62 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Βουλευτές, ευρωβουλευτές και δεκάδες μέλη της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ) υπόγραψαν ένα εντελώς αντίθετο κείμενο για το Κυπριακό. Ένα κείμενο που ταυτίζεται με τις θέσεις του Πάνου Καμμένου και του Βάσου Λυσσαρίδη.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόγραψε μαζί με το ΚΚΕ τη διακήρυξη 34 κομμουνιστικών και προοδευτικών κομμάτων για την Κύπρο, σε πλήρη διάσταση με τις θέσεις των «αριστερών» Ανανιστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικά τι θέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό; Κανείς δεν γνωρίζει!
Άλλωστε όλοι έχουν πλέον συνηθίσει, σωστότερα ζαλιστεί, με τις στροφές, κωλοτούμπες και λοιπά του ΣΥΡΙΖΑ…
Θα σκιστούν τα μνημόνια…
Δεν θα σκιστούν τα μνημόνια και θα πληρωθούν οι δανειστές…
Θα διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους…
Θα διαγραφεί μόνον 5% του χρέους…
Κόντρα στη γύφτισσα υποψήφια, για να μην στεναχωρηθεί ο Τούρκος (έτσι δηλώνει ο ίδιος) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ…
Όχι σε αντισιωνιστές υποψήφιους, αλλά σε αρεστούς στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο…
Με την Παλαιστίνη, αλλά και τον αριστερό σιωνιστή Πέρες…
Φυσικά στο πλευρό των Νατοϊκών μισθοφόρων, των τρομοκρατών της «αντιπολίτευσης» στη Συρία…
Με την Σπινέλλι στην Ιταλία (Λέσχη Μπίλντεμπεργκ), εναντίον της λέσχης στην Ελλάδα…
Μόνον με δραμαμίνες μπορεί πλέον κάποιος να παρακολουθήσει το ΣΥΡΙΖΑ… Δυστυχώς, γιατί ο λαός στηρίζει μεγάλες ελπίδες και δεν θα ανεχτεί νέα Βάρκιζα.

* Όσο για τον Ν. Μαρκάτο… τώρα προσεύχεται κι ανάβει κεριά, για να περάσει στο ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή των Ανανιστών, γιατί το δεύτερο ξεβράκωμα δεν έχει γυρισμό αλλά κι οφίτσια.
Θα μπορούσε να ζητήσει συγνώμη από τον Πάνο Καμμένο... αλλά αυτό προϋποθέτει αδένες.
** Θετικό πως το κείμενο των 62 είναι ουσιαστικά μια αντιγραφή των θέσων Καμμένου-Λυσσαρίδη κι αυτό σηματοδοτεί ένα αντίπαλο δέος στα σχέδια των Μερκελιστών σε Αθήνα και Λευκωσία.
Μιας και μας λογοκρίνει το “δημοκρατικό” facebook... ως ανατρεπτικό ιστολογοφόρο... περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο “Sibilla"

Δεν υπάρχουν σχόλια: