Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο μισθοφόρος της Cia, ο Δαλάι Λάμα πάει στη Νορβηγία αλλά κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν θα τον συναντήσει...

Μιας και μας λογοκρίνει το “δημοκρατικό” facebook... ως ανατρεπτικό ιστολογοφόρο... περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο “Sibilla"
Σχετικό: Οι δραματικές εκκλήσεις του Δαλάι Λάμα... στη διεθνή κοινότητα και η αλήθεια

Από το "press-gr"
«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι κανένας εκπρόσωπος (του κράτους) της Νορβηγίας δεν θα συναντηθεί με τον Δαλάι Λάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του» στη χώρα, δήλωσε ο...
Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Μπέργκε Μπρέντε.
Η απόφαση αυτή συνδέεται με τις προσπάθειες που καταβάλει το Όσλο για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων του με την Κίνα που έχουν «παγώσει».
Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης των Βουδιστών του Θιβέτ πρόκειται να επισκεφθεί τη Νορβηγία από την 7η ως την 9η Μαΐου, όταν συμπληρώνονται 25 χρόνια αφότου του είχε απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Μπρέντε επικαλέστηκε την «εντελώς ασυνήθιστη κατάσταση στις σχέσεις της Νορβηγίας με την Κίνα, καθώς δεν έχουν υπάρξει πραγματικές πολιτικές διμερείς επαφές τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή «δεν ήταν εύκολη» και ότι ο στόχος του ήταν να «αποτιμήσει τα οφέλη (τα οποία μπορεί να αποκομίσει από αυτήν) η Νορβηγία εν καιρώ».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Μπρέντε είχε πει μιλώντας στη Βουλή της Νορβηγίας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης της χώρας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Κίνα μπορεί να υποστούν πλήγμα εάν στελέχη της συναντηθούν με τον Δαλάι Λάμα.
Παρά την κρίση στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις, οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών συνεχίζουν να ευημερούν και έφθασαν σε νέο ιστορικό υψηλό το 2013.
Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Verdens Gang, το 60% των Νορβηγών θεωρεί ότι μέλη της κυβέρνησης θα έπρεπε να συναντηθούν με τον Δαλάι Λάμα, ενώ ένα 50% θεωρεί ένδειξη «δειλίας» το γεγονός ότι δεν θα το πράξουν.
Ο 78χρονος πνευματικός ηγέτης των Θιβετανών προσκλήθηκε από το Ινστιτούτο Νομπέλ της Νορβηγίας, την Νορβηγική Επιτροπή για το Θιβέτ, την Ομοσπονδία Βουδιστών της Νορβηγίας και την Εταιρεία Βουδιστών Κάρμα Τάσι Λινγκ.

27 Μαρτίου 2008: Οι δραματικές εκκλήσεις του Δαλάι Λάμα.... ..

...στη διεθνή κοινότητα και η αλήθεια
..
Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/
Σύμφωνα με τον θιβετιανό βουδισμό, ο Δαλάι Λάμα είναι ένας και μοναδικός και σύμφωνα με τη βουδιστική θρησκεία μετενσαρκώνεται από γενιά σε γενιά. Αυτός ο τίτλος σήμερα ανήκει στον κύριο Tenzin Gyatso, που γεννήθηκε στις 6 Ιούλη του 1935 και έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη το 1989. Ζει αυτοεξόριστος στην Ινδία και έχει σχηματίσει εξόριστη κυβέρνηση του Θιβέτ.
Προσφάτως τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία προβολής των εκκλήσεων του κ. Tenzin Gyatso (Δαλάι Λάμα) προς τη διεθνή κοινότητα, όπου κάνει λόγο για την ανεξαρτησία του Θιβέτ, για βίαιες καταστολές διαδηλώσεων και για “πολιτιστική γενοκτονία”.
Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο Δαλάι Λάμα και ποια είναι η σχέση του με την αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA. Πρόκειται στ’ αλήθεια για έναν θρησκευτικό ηγέτη που δεν έχει σχέση με την πολιτική;
Αν είναι έτσι γιατί αυτός ο «άγιος», που δεν σκοτώνει ούτε ένα κουνούπι για να μην αφαιρέσει ζωή, υποστήριξε με δημόσιες δηλώσεις τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία;
 Σ’ αυτό το θέμα, αλλά και σε πολλά άλλα, έχει ταυτόσημες θέσεις μ’ αυτές του πάπα Ιωάννη Β΄. Με τον Πολωνό πάπα συνεργάστηκε στενά η CIA για την πτώση του καθεστώτος στην Πολωνία και για τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας.
Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι “θρησκευτικές ευαισθησίες” της CIA είναι επιλεκτικές. Οι θρησκευτικοί ηγέτες που αγωνίζονται για την ειρήνη ενάντια στην καταπίεση, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ρομέρο στο Σαλβαντόρ, αλλά και μουσουλμάνοι της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, δαιμονοποιούνται.
Αναφορικά με τον Δαλάι Λάμα και το Θιβέτ, δεν πρέπει να μας διαφύγει της προσοχής η παραγωγή δύο πολύ σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών από το Χόλυγουντ, με θέμα τα οράματα του θιβετιανού λαού, και όλοι γνωρίζουν ποιοι ελέγχουν την τριάδα αμερικανικών παραγωγών Hollywood - Disney – Tristar (“Kundun” του Martin Scorsese, “Επτά χρόνια στο Θιβέτ” βασισμένο στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του αυστριακού ναζί Heinrich Harrer, αλλά και ο “Μικρός Βούδας” του Bernardo Bertolucci). Μάλιστα, αυτές οι τρεις αδελφές παραγωγής ταινιών του Χόλυγουντ υποστηρίζουν ενεργά και επισήμως την οργάνωση του Δαλάι Λάμα για «Ελεύθερο Θιβέτ» (Free Tibet).
Θα πρέπει ν’ αναρωτηθούμε για το πέπλος σιωπής που καλύπτει την εξόντωση των ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ωκεανία. Πλούσιοι πολιτισμοί και παραδόσεις εξαφανίστηκαν και ποδοπατήθηκαν. Λαοί εξολοθρεύτηκαν από όλους αυτούς τους ηγέτες που σήμερα απαιτούν σεβασμό δικαιωμάτων και προστασία του θιβετιανού πολιτισμού. Το Θιβέτ και ο θιβετιανός βουδισμός δεν θα απασχολούσαν τον αγγλικό και αμερικανικό ιμπεριαλισμό αν δεν είχαν απέναντί τους την μεγάλη κινεζική επανάσταση του Μάο. Μια επανάσταση που συμπαράσυρε τα κινήματα των εκατομμυρίων αγροτών υποταγμένα και εξαθλιωμένα από την πείνα, τη διαφθορά και τη φεουδαρχική καταπίεση.
Για περισσότερα από 100 χρόνια, οι ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις και η Ιαπωνία διατήρησαν υπό την κατοχή-επιρροή τους την Κίνα. Το 1800 η Μεγάλη Βρετανία, ο κατακτητής της Κίνας, πραγματοποίησε δύο πολέμους εναντίον της δυναστείας Μαντσού για τον έλεγχο της πώλησης οπίου στην Κίνα. Το 1904 η Μεγάλη Βρετανία πραγματοποίησε την τεράστια εξολοθρευτική εισβολή στο Θιβέτ. Το αποτέλεσμα ήταν η Κίνα, με το Σύμφωνο της Lhasa, υποχρεώθηκε να παραχωρήσει δύο ελεύθερες εμπορικές ζώνες στη Μεγάλη Βρετανία και να πληρώσει ως αποζημίωση όλα τα έξοδα της στρατιωτικής εισβολής των άγγλων ιμπεριαλιστών. Το 1949 ο κόκκινος Στρατός πλησίασε την ήττα από τις δυνάμεις του στρατηγού Chiang Kai-shek, που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι αμερικανοί θέλησαν υποχρεώσουν τον ΟΗΕ να αποδεχτεί το Θιβέτ ως αυτόνομη χώρα, αλλά απέτυχαν παταγωδώς γιατί το Θιβέτ, πέρα από 700 χρόνια, ήταν κινεζική επαρχία.
Σήμερα ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, χωρίς αντίπαλο, γίνεται όλο και περισσότερο επιθετικός, προωθώντας στην περιοχή την ανεξαρτησία του Θιβέτ και της Ταιβάν. Όπως ακριβώς στην περιοχή μας, στα Βαλκάνια, με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και σήμερα το Κόσσοβο, τα Σκόπια και ποιος ξέρει τι άλλο μας ετοιμάζουν… Τα μεγάλα αμερικανικά συμφέροντα υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τα αποσχιστικά κινήματα ώστε να ελέγχουν απόλυτα τις περιοχές που δεν ανήκαν στην ιμπεριαλιστική τους κατοχή.
Το Θιβέτ, πριν τη μεγάλη κινεζική επανάσταση, ήταν μια περιοχή πλήρως υπανάπτυκτη όπου η μόνη αρχή ήταν η προσευχή. Μια φεουδαρχική θεοκρατία βασισμένη στη γεωργία και τη δουλεία. Το 90% του πληθυσμού του ήταν ακτήμονες και δουλοπάροικοι. Γεωργοί μιας γης που δεν τους ανήκε! Τα παιδιά τους καταγραφόταν στα περιουσιακά στοιχεία του αφέντη-τσιφλικά. Μια χώρα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, αλλά με πολλά ιδιωτικά μοναστήρια που φοιτούσαν 600 παιδιά και διδάσκονταν μόνον ύμνους και προσευχές. Η γυναίκα αποτελούσε ένα απλό αντικείμενο χωρίς κανένα δικαίωμα. Καμία περίθαλψη, κανένα νοσοκομείο, κανένας γιατρός!
Κι όμως, στο Θιβέτ υπήρχαν περίπου 100 αριστοκρατικές οικογένειες που κατείχαν τα πάντα. Ο Δαλάι Λάμα ζούσε στο παλάτι Ποτάλα, των 1000 αιθουσών (τύφλα να έχει ο Γλύξμπουργκ), και επιλεγόταν από τους γιούς των αριστοκρατικών οικογενειών. Ο Δαλάι Λάμα δεν ήταν παρά ένα ανδρείκελο, μια μαριονέτα των τσιφλικάδων και εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.
Σήμερα το Θιβέτ έχει 2.380 Σχολεία, πολλές τεχνικές Σχολές και στα σχολεία διδάσκεται η θιβετιανή γλώσσα. Υπάρχουν 2.000 γιατροί, 95 Νοσοκομεία και 770 Κέντρα Υγείας.
Η κινεζική επανάσταση του 1949 απομάκρυνε το φεουδαλικό καθεστώς και προσδιόρισε την επαρχία του Θιβέτ ως αυτόνομη περιοχή με πολλά δικαιώματα. Η δουλεία καταργήθηκε το 1959, 10 χρόνια μετά την Επανάσταση και μόνον αφού πρώτα απομονώθηκε ο Δαλάι Λάμα. Πράγματι ο Μάο προκάλεσε αναστάτωσε και ανέτρεψε τις παραδόσεις, αφού η κινέζικη κυβέρνηση πλήρωνε μισθό, με τον ισχύοντα ενιαίο μισθό για όλη την Κίνα, όσους εργάζονταν στην οικοδόμηση και κατασκευή δρόμων. Αυτή η ενέργεια διέλυσε ολοκληρωτικά τα «έθιμα» και τις «παραδόσεις» που υποχρέωναν τον λαό να εργάζεται για τους τσιφλικάδες, με αμοιβή το φαγητό. Μια άλλη καταστροφική πράξη της κινέζικης επανάστασης ήταν η παροχή δωρεάν παιδείας στα παιδιά (αγόρια και κορίτσια): δωρεάν βιβλία, φαγητό και σπίτι για κατοικία.
Η δράση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας CIA ξεκίνησε το 1955, όταν χρηματοδότησε και προώθησε τη δημιουργία ενός αντεπαναστατικού μισθοφορικού στρατεύματος για την «απελευθέρωση» του Θιβέτ. Ότι ακριβώς συνέβη με τους Κόντρας στη Νικαράγουα και τους τρομοκράτες του UCK στο Κόσσοβο.
Στις 16 Αυγούστου 1999, η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Newsweek δημοσιεύει το άρθρο με τον τίτλο «Ένας μυστικός πόλεμος στην οροφή του κόσμου. Οι μοναχοί και η μυστική επιχείρηση της Cia στο Θιβέτ». Σ’ αυτό το άρθρο περιγράφονται με λεπτομέρειες όλες οι επιχειρήσεις της CIA στο Θιβέτ, από το 1957 έως το 1965. Στις 25 Γενάρη 1997, μια άλλη έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, η Chicago Tribune, περιγράφει με λεπτομέρειες την εκπαίδευση των θιβετιανών μισθοφόρων στις ΗΠΑ, στο Camp Hale, στα κόκκινα όρη του Κολοράντο, τη δεκαετία του ’50. Αυτοί οι μισθοφόροι ρίχτηκαν με αλεξίπτωτα στο Θιβέτ στις αρχές του 1960. Τη δεκαετία του ’50 πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 700 πτήσεις C-130 και δημιουργήθηκαν στρατόπεδα εκπαίδευσης μισθοφόρων θιβετιανών σε διάφορες περιοχές (Guam, Okinawa), υπό την εποπτεία του Gyalo Thumdup, αδελφού του Δαλάι Λάμα.
Η Chicago Tribune επισημαίνει και δεν διαψεύστηκε ποτέ, ότι η CIA διέθετε ετησίως στον Δαλάι Λάμα 180.000 $, για όλη τη δεκαετία του ’60. Επίσης οργάνωσε το ραδιοσταθμό «Φωνή του Θιβέτ», που εξέπεμπε στη θιβετιανή γλώσσα και χρηματοδοτούνταν από το γραφείο CIA NATIONAL EDOWDMENT for DEMOCRACY.
Τα ερωτήματα σήμερα, το 2008, είναι απλά και απαιτούν απαντήσεις!
- Ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία για «απελευθέρωση του Θιβέτ»;
- 57 χρόνια από την κινεζική επανάσταση καταπατήθηκαν ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του Θιβέτ;
- 57 χρόνια από την κινεζική επανάσταση ο πολιτισμός και οι παραδόσεις των κατοίκων του Θιβέτ παραβιάστηκαν ή ενισχύθηκαν;
- Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ, γνωρίζουν ή αγνοούν την πραγματικότητα;
- Τα ΜΜΕ – ειδικότερα τα δημοκρατικά – και οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν την αλήθεια, ή λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: