Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Η τουρκική ΜΙΤ και ο Ερντογάν πίσω από την επίθεση με χημικά στην Δαμασκό»... όπως κι ο "στόλος της ελευθερίας" για τη Γάζα, ήταν τούρκο-ισραηλινή πρόβα τζενεράλε για την επίθεση στη Συρία! Η Δούρου του ΣΥΗΡΙΖΑ, έστω τώρα θα κάνει μια αυτοκριτική; Όταν τα γράφαμε μας έλεγαν ψεκασμένους τα γερμανοτσογλάνια!

Μιας και μας λογοκρίνει το “δημοκρατικό” facebook... ως ανατρεπτικό ιστολογοφόρο... περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο “Sibilla"
Την εμπλοκή της Τουρκικής ΜΙΤ και του ίδιου του Ερντογάν στην επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων πέρυσι στη Δαμασκό υποστηρίζει ο Αμερικανός βραβευμένος δημοσιογράφος, Σέιμουρ Χερς, σε άρθρο του στο London Review of Books, που αναδημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα «Haber».
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για τις αποκαλύψεις που έκανε για τη σφαγή του Μάι Λάι κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ, αποκαλύψεις για την δολοφονία του Κένεντι και το σκάνδαλο της φυλακής Άμπου Γκράιμπ στο Ιράκ, κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για «σκόπιμη παραπλάνηση» όσον αφορά το θέμα του συριακού χημικού οπλοστασίου.
Ο Χερς στο άρθρο του υποστηρίζει, ότι η Τουρκία με εντολές Ερντογάν, έστησε με σκοπό την προβοκάτσια, την επίθεση με τα χημικά στην Δαμασκό για να εξαναγκάσει τις ΗΠΑ σε μία ανάληψη στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία, ενώ επεσήμανε για τον Ερντογάν ότι είναι γνωστό πως στηρίζει το Μέτωπο Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), των ανταρτών που μάχεται το καθεστώς Άσαντ.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι ήταν μία συγκαλυμμένη ενέργεια σχεδιασμένη από ανθρώπους του Ερντογάν για να σπρώξει τον Ομπάμα πέρα από την «κόκκινη γραμμή». Έπρεπε να κλιμακώσουν μία επίθεση με χημικά μέσα ή κοντά στη Δαμασκό, όταν βρίσκονταν εκεί οι παρατηρητές του ΟΗΕ. Η συμφωνία ήταν να κάνουν κάτι θεαματικό. Στους δικούς μας αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών Άμυνας (DIA) και άλλες μυστικές υπηρεσίες είπαν ότι η προμήθεια του σαρίν έγινε από την Τουρκία. Οι Τούρκοι παρέχουν επίσης εκπαίδευση στην παραγωγή σαρίν και τη χρήση του».
Τον περασμένο Μάιο, περισσότεροι από δέκα μέλη της Αλ Νούσρα, την ομάδα των ανταρτών που φέρεται να στηρίζει ο Ερντογάν, συνελήφθησαν στη Νότια Τουρκία με «δύο κιλά σαρίν» όπως δήλωσε η τοπική αστυνομία. Σχηματίστηκε ένα κατηγορητήριο 130 σελίδων, ωστόσο οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Εν τω μεταξύ στον τουρκικό Τύπο υπήρχε έντονη φημολογία ότι η κυβέρνηση Ερντογάν συγκαλύπτει την εμπλοκή της με τους αντάρτες. Σε συνέντευξη Τύπου ο πρέσβης της Τουρκίας στη Μόσχα, Αϊντί Σεζγκίν, είχε αναφέρει ότι το σαρίν που υποτίθεται βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων ήταν απλά «αντιψυκτικό».
Πρόσθετα, ο βραβευμένος ρεπόρτερ αναφέρει, ότι η Αλ Κάιντα και οι συνδεόμενες με αυτή οργανώσεις διαθέτουν σημαντικές αποθήκες χημικών όπλων στην Τουρκία και πως η ΜΙΤ και η στρατοχωροφυλακή συνεργάζονται άμεσα με μέλη της Αλ Νούσρα για να τους εκπαιδεύσουν σε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι κάτι που οι αμερικανική μυστική υπηρεσία το ξέρει από την άνοιξη του 2013, αλλά και ότι πριν από την επίθεση στην Γκούτα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία σε μια σειρά από «κέντρα παραγωγής» εργάζονταν για την παραγωγή του αερίου σαρίν.
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: