Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Tάση “πατριωτικού ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ”… Ο εμπνευστής Αλέξης κι οι Κουρουπλής, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης… θεωρούν ήλιθιους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη; Έφυγαν από το μόρφωμα του ολετήρα ΓΑΠ και του Μητσοτάκη του ΠΑΣΟΚ, για να πάνε στον Αλέξη που μαζί με την υπάλληλο του Άκη, κα Δούρου (ΥΠΕΞ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), θεωρούν «αριστερό» τον εγκληματία Πέρες, συντάσσονται με τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους στην Αραβική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Συρίας, της φίλης και συμμάχου χώρας του Ανδρέα Παπανδρέου, μιλάνε για «ρεαλισμούς» κι επαναδιαπραγματεύσεις του μνημονίου… Ε, λοιπόν, οι ψηφοφόροι, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη δεν είναι πρόβατα και μαλάκες, ούτε ιδιοκτησία του καθένος!

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το “Sibilla”οι αμερικανοσιωνιστές... Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla"

Σχετικά:
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ
Πατριωτική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ από Κουρουπλή, Μητρόπουλο, Μιχελογιαννάκη
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Τάση που θα εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν τέσσερα στελέχη του κόμματος που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να εκφράσουν πολιτικά και ιδεολογικά τους πολίτες που αναζητούν ένα σύγχρονο, ακέραιο και δυναμικό φορέα έκφρασης στην Κεντροαριστερά.
Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αλέξης Μητρόπουλος, οι οποίοι θα...
δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας παρουσιάζοντας τους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής της τάσης.
Το εγχείρημα υποστηρίζουν στελέχη με πολυετή πορεία στο χώρο του σοσιαλισμού και δράση στους αγώνες της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για τους κ.κ. Τάσο Βουτσά, Χρήστο Κλαδευτήρα, Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Κοτσάκη, Στάθη Πανταζή, Μαρία Πετράκη, Αδάμ Στάμο, Ράνια Σταυροπούλου, Δημήτρη Τσουκαλά, Κώστα Τσουκαλά και Κώστα Χρυσόγονο.
Σύμφωνα με τους βουλευτές, η ιδέα για τη δημιουργία και την παρουσίαση αυτής της τάσης βρήκε σύμφωνο από την πρώτη στιγμή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει την ανάπτυξη τάσεων, οι οποίες προωθούν, επιτρέπουν και προάγουν την πολυφωνία σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς που έρχεται να απαντήσει ουσιαστικά στα διλήμματα και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία», δήλωσε στο “Newsbomb.gr” ο κ. Κουρουπλής.
Πολλά από τα στελέχη που συμμετέχουν στην τάση προέρχονται στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησαν καταγγέλλοντας το σημερινό πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για «αλλοίωση του ανοικτού και πολυφωνικού χαρακτήρα του σοσιαλιστικού Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».
Το Κίνημα τεμαχίστηκε σε βιλαέτια
Κάποιοι μάλιστα δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την ανοχή αλλά και την εμπλοκή που είχαν τόσο ο κ. Κώστας Σημίτης, όσο και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε φαινόμενα μετατροπής του ΠΑΣΟΚ από σοσιαλιστικό Κίνημα σε κόμμα παραγόντων που το απαξίωσαν στην προσπάθειά τους να το αλλοιώσουν σε βιλαέτια διαχείρισης της εξουσίας. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πάντως, ότι η δημιουργία αυτής της τάσης στο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν αποκλείουν και εισδοχή μελών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» που αναζητούν δυναμική πολιτική στέγη σήμερα.
Άλλωστε η δέσμευση των βουλευτών που συμμετέχουν στην τάση για σύγχρονη πατριωτική σοσιαλιστική έκφραση, αλλά και η παρουσία προσώπων -όπως ο κ. Κοτσακάς- με αγωνιστικό παρελθόν εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει δυνάμεις που απείχαν συνειδητά από τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις.
newsbomb.gr, μέσω "olympia"

Δεν υπάρχουν σχόλια: