Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

H Συρία εξαπέλυσε επίθεση στη Χαμάς…

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις οι αμερικανοσιωνιστές...
Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, 
το ιστολογοφόροSibilla
Bashar Assad and Khaled Mashaal Photo: AFP
Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Συρίας χαρακτήρισε τον Khaled Mashaal, αρχηγό της Χαμάς, «αχάριστο» και «προδότη»
Σημειωτέον ότι την οργάνωση της Χαμάς, που κανένα αραβικό καθεστώς δεν ήθελε να φιλοξενήσει, φιλοξενούσε με προστασία και δικαιώματα μόνον η Συρία. Μάλιστα το κεντρικό αρχηγείο-βάση της Χαμάς λειτουργούσε στη Δαμασκό (Συρία).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς θεωρείται από τη δύση και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τρομοκρατική οργάνωση και η μοναδική χώρα που παρείχε προστασία, γραφεία, βοήθεια και ελευθερία ήταν η Συρία.
Οι στενοί κι αδελφικοί δεσμοί μεταξύ Χαμάς και κυβέρνησης της Συρίας ήταν πάντα ένα "σημείο" κατηγορίας της δύσης, αλλά και αραβικών δικτατορικών καθεστώτων προς τον πρόεδρο Άσαντ. Αυτή η φιλία των πιστών συμμάχων άρχισε να φθείρεται εδώ και 18 μήνες, από την κατευθυνόμενη «εξέγερση» των Νατοϊκών μισθοφόρων που δρουν στη Συρία, με την συμπαράσταση της Τουρκίας, του Ισραήλ και των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων.
Η πλήρης ρήξη επήλθε πρόσφατα, όταν ο αρχηγός της Χαμάς συμμετείχε στο συνέδριο του κόμματος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και μαζί επέκριναν τη Συρία, ταυτιζόμενοι με τις ΗΠΑ και το ισραήλ.
Έτσι ο άξονας Αντίστασης στον σιωνισμό (Χαμάς, Χεζμπολά, Συρία) έχει υποστεί μια σημαντική ρήξη. Η Χεζμπολά, τα κόμματα της αριστεράς (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας) εναντιώνονται στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον της Συρίας, ενώ η Χαμάς πήρε έναν άλλο δρόμο…
«Η Δαμασκός σας έδωσε άσυλο»
Στο κύριο άρθρο της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας υπενθυμίζεται στον αρχηγό της Χαμάς, ο οποίος κατέχει ιορδανική υπηκοότητα, ότι όταν είχε εκδιωχθεί από την Ιορδανία, το 1999, για «παράνομες και επιβλαβείς δραστηριότητες», κατ’ απαίτηση των δυτικών, του Ισραήλ και των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων, καμία χώρα δεν θέλησε να επιτρέψει την κάθοδο στο έδαφός της του αεροπλάνου που τον μετέφερε. Όλες οι σημερινές δήθεν φιλοπαλαιστινιακές χώρες, οι χώρες της επονομαζόμενης «Αραβικής Άνοιξης» αρνήθηκαν την είσοδό του στα εδάφη τους.
Μάλιστα η υπενθύμιση έχει χαρακτήρα συναισθηματικό, μιας και από το 1999 ο Μεσάλ είχε βρει ασφαλές καταφύγιο στη Συρία, και επισημαίνει: «Να θυμάσαι, όταν πρόσφυγας σε πλοία και αεροπλάνα κανείς δεν σου έτεινε το χέρι και στο αποτίναζαν με λύσσα. Η Δαμασκός σου άπλωσε το χέρι και σε φιλοξένησε…».
Να σημειώσουμε ότι στη Συρία οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες έχουν πλήρη και ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της χώρας, γεγονός που δεν συμβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αραβική χώρα, όπου έχουν "καθεστώς πρόσφυγα", χωρίς δικαίωμα εργασίας, αγοράς σπιτιού κ.λπ.
Επίσης υπενθυμίζει το άρθρο στον «αχάριστο» ηγέτη της Χαμάς ότι τώρα σωπαίνει, κάνει τα στραβά μάτια, όταν η Αίγυπτος κλείνει τα τούνελ της Γάζας και του θυμίζει ότι τα αποκαλούσε «Σήραγγες ελευθερίας και ζωής».
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: