Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Παλαιστίνη… Η Φατάχ κατορθώνει το ακατόρθωτο! Να ηττηθεί, παρά την αποχή της Χαμάς…

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το Sibillaοι αμερικανοσιωνιστές...
Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, 
το ιστολογοφόροSibilla
Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθηκαν το Σάββατο στην κατεχόμενη Παλαιστίνη (Δυτική Όχθη), με τη συμμετοχή μόνον του 55% από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου και με την Χαμάς να μην συμμετέχει (Αποχή), ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ Abu Mazen, έχασε τη Ραμάλα (έδρα και αρχηγείο της Φατάχ, της Παλαιστινιακής Αρχής, της κυβέρνησης και των Υπουργείων), τη Νεάπολη (Νάμπλους) και τη Τζενίν. Κέρδισε τη Βηθλεέμ και για λίγες ψήφους τη Χεβρώνα.
Η συμμετοχή ήταν μικρή: 55% των 505.000 με δικαίωμα ψήφου, έναντι του 70% των συμμετεχόντων το 2005, όταν και τότε ο Αμπάς έχασε από τη Χαμάς.
Ο Nashat Aqtash, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Birzeit University, σχολίασε: «Η Φατάχ πάλεψε με αντίπαλο την ίδια την Φατάχ. Η Φατάχ απέτυχε, δεν μπόρεσε να πλειοψηφίσει στις σημαντικές πόλεις όπως η Τζενίν και η Νεάπολη. Στα μικρά χωριά συγκέντρωσε λιγότερο από τις μισές έδρες στα Δημοτικά Συμβούλια».
Παρά την προσωπική του ήττα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και της Φατάχ «δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι «ελπίζει σε μια συμφωνία με την Χαμάς, ώστε να οργανωθούν το συντομότερο προεδρικές και βουλευτικές εκλογές».
ΟΜΑΡ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: