Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Χρειαζόταν ένας γερμανός πάπας για να ακουστεί το διεθνές έγκλημα των ιμπεριαλιστών;

Μιας και μας απαγόρευσαν αναρτήσεις από το Sibillaοι αμερικανοσιωνιστές...
Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, 
το ιστολογοφόροSibilla
Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου

Με απούσα την Ελλάδα από μια περιοχή που είναι στόχος των ΗΠΑ, Ισραήλ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, που από αιώνες ανθίζει ο ελληνικός πολιτισμός, η παράδοση και η Ελληνοορθοδοξία με τα περίφημα Μοναστήρια στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, με τους αμύθητους πολιτιστικούς θησαυρούς, ή σωστότερα με μια Ελλάδα υποταγμένη πλήρως και δουλικά…
Πράγματι, ήταν αναγκαίος ένας γερμανός πάπας να δώσει δείγματα γραφής και φωνή απέναντι στην νεοαποικιακή πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μάλιστα βραβευμένης με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης;
Σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια, με τη συνενοχή των ΜΜΕ, δημοσιογράφων, «πολιτισμένων» κυβερνήσεων, της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης (στη Συρία η τεράστια πλειοψηφία των Χριστιανών είναι Ελληνορθόδοξοι, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης και συνεπώς «εχθροί» της ορθόδοξης εκκλησίας, εγκαταλειμμένοι στο λεπίδι των ισλαμοφασιστών Νατοϊκών μισθοφόρων), ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος δέχεται την πιο σκληρή, ξεδιάντροπη και αδυσώπητη ιμπεριαλιστική επίθεση.
Και να… ένας πάπας και μάλιστα γερμανός, την ώρα που η πολεμοχαρής Ευρωπαϊκή Ένωση, ναι ο οργανισμός των τραπεζιτών και του πολέμου που βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης, παίρνει συνεχώς μέτρα απάνθρωπου εμπάργκο εναντίον μια κυρίαρχης χώρας και τροφοδοτεί με χρήματα και όπλα την Αλ Κάιντα (ναι, αυτή την οργάνωση που πλάσαραν ως δήθεν τρομοκρατική οι ΗΠΑ και είναι δικό τους δημιούργημα και εργαλείο), στέλνει αντιπροσωπεία καρδιναλίων στη Δαμασκό.
Όχι μια δήλωση ή ένα ευχολόγιο, μια αντιπροσωπεία συμπαράστασης στους Χριστιανούς και όλους τους πολίτες της μαρτυρικής Συρίας. Μάλιστα, ξεπερνώντας ακόμη και την πολιτική των Κομμουνιστικών Κομμάτων και προοδευτικών οργανώσεων της περιοχής (Συρίας, Τουρκίας, Χεζμπολά… που στηρίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας), η αντιπροσωπεία του Βατικανού ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κάθε πιθανότητα συνάντησης με τους «εξεγερμένους» ή τους εκπροσώπους τους!
Σίγουρα το Βατικανό ασκεί αυτή την πολιτική για τα συμφέροντα του και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολλά και τεράστια. Δεν είναι μόνον ο προσεταιρισμός της Ελληνοορθοδοξίας και των θησαυρών της στη Συρία. Δεν είναι η προσέγγιση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, που βλέπει τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο να σφυρίζουν αδιάφορα στη σφαγή των ορθοδόξων, αλλά και στις εκκλήσεις του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη για συμπαράσταση κι όχι για στρατόπεδα προσφύγων για «φιλοξενία». Δεν είναι μόνον η ουσιαστική εδραίωση του καθολικισμού στον Αραβικό χριστιανικό κόσμο…
Όμως, είναι μια παρέμβαση που πάει κόντρα με τη σφαγή του Συριακού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την νεοαποικιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Ποιος θα περίμενε «συντρόφια» του ΣΥΡΙΖΑ να έχετε μείνει οι μόνοι στην Ευρώπη, μαζί με την συγκυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που δεν έχετε καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας… Ποιος θα περίμενε να το κάνει ο πάπας και να βάλει στη γωνία τους υποκριτές και φαρισαίους ταγούς της ορθοδοξίας;
Η ανακοίνωση της Αγίας Έδρας, δηλαδή του Βατικανού δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν για τον ενεργό ρόλο του πάπα στην κρίση: «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί θεατές σε μια τραγωδία, σαν αυτή της Συρίας…. Σκεφτόμενοι όσα υποφέρει ο λαός… οι άστεγοι… το μέλλον του έθνους… Στη διάρκεια της Συνόδου των Επισκόπων ακούστηκαν φωνές που υπέδειξαν την αναγκαιότητα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας».
Εσύ Βαρθολομαίε κι εσύ Ιερώνυμε, σε ποιο παιχνίδι είστε ενταγμένοι; Πότε θα νιώσετε την ανάγκη να στηρίξετε τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη της Συρίας; Ή θα είναι καλύτερα να προσχωρήσει στην Καθολική Εκκλησία;
Αυτή η κίνηση του Βατικανού, που αποτελεί μια σημαντική στήριξη της Συρίας και του διεθνούς δικαίου, συμπληρώνεται με την σύνθεση της Αντιπροσωπείας που στέλνει ο πάπας στη Συρία. Ότι καλύτερο διαθέτει ο καθολικισμός, πάει στη Συρία να συμπαρασταθεί στον Συριακό λαό που υποφέρει από τις επιθέσεις των Νατοϊκών μισθοφόρων:
Ο Laurent Mosengo Pasinya, Καρδινάλιος Αρχιεπίσκοπος της Kinshasa (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), ο Καρδινάλιος Tauran, Πρόεδρος του Παπικού Συμβουλίου για το διαθρησκευτικό διάλογο, ο Timoty Dolan, Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης, ο σεβασμιότατος Nguien Nang από την Κολομβία, ειδικός σε προβλήματα χωρών με ανταρτοπόλεμο, μαζί με δύο ιερείς (έναν γαλλόφωνο και έναν ισπανόφωνο).

 * Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον.
Ξεχνάνε πολύ εύκολα ορισμένοι «αριστεροί» ότι στην κρίση του Μάρτη 1987, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου (έστειλε στη Συρία τον Κώστα Τσίμα), η Συρία παρέταξε τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία και διακήρυξε στην τουρκική ηγεσία: Επίθεση εναντίον της φίλης Ελλάδας, είναι επίθεση εναντίον της Συρίας!

 Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: