Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

“Η υποστήριξη του T. Erdogan στους τρομοκράτες της Συρίας απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας…”

Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόροSibilla
Είναι ο Kemal Kilicdaroglu, ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τουρκίας (Cumhuriyet Halk Partisi, CHP), που κάνει αυτή τη δήλωση: “Η υποστήριξη του Tayyib Erdogan στους τρομοκράτες της Συρίας απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας…”
Στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με κεντρικό σύνθημα «Χρειάζεται Ειρήνη» (μην αναζητάτε ειδήσεις στα δυτικά ΜΜΕ και ειδικότερα στα ελληνικά, μιας και οι έλληνες δημοσιογράφοι είναι στρατευμένοι στην υπόθεση «εκδημοκρατισμού» των ΗΠΑ), ο Kilicdaroglu περιέγραψε ως επικίνδυνη την πολιτική Erdogan, που σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα στυγνά δικτατορικά αραβικά βρίσκεται στην...
πρώτη γραμμή υποστήριξης της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας.
Μήπως ο Kilicdaroglu είναι αντιιμπεριαλιστής;
Μα φυσικά όχι. Απλώς -παρά την απόλυτη λογοκρισία και προπαγάνδα των ΗΠΑ στα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, βεβαίως με το σχετικό αντίτιμο- βλέπει τι συμβαίνει στις Κουρδικές περιοχές. Πόλεις και χωριά της Τουρκίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, που φυσικά υποστηρίζει η Δαμασκός.
Έτσι δεν έκανε στην κρίση του Μάρτη ’87 ο πρωθυπουργός-ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου; Η Τουρκία πάγωσε όταν ο Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου της Συρίας, παρέταξε τις Συριακές μεραρχίες στα σύνορα με την Τουρκία, διακηρύσσοντας: Επίθεση εναντίον της φίλης Ελλάδας, είναι επίθεση εναντίον της Συρίας!
Επίσης ο Kilicdaroglu επισήμανε ότι η πολιτική του Erdogan στηρίζεται στις εντολές και πολιτικές των πρωτευουσών της δύσης και ότι η αντιπολίτευση στην Τουρκία δεν αποδέχεται παρεμβάσεις ξένων στις εσωτερικές τουρκικές υποθέσεις. Ενώ μέχρις κι ο Kilicdaroglu διαπιστώνει τα αυτονόητα, η συγκυβέρνηση των δωσίλογων τροϊκανών, με προεξάρχοντα τον Αβραμόπουλο και την υποστήριξή του από τον Ιερώνυμο και τον Τσίπρα, που στην πρόσφατη συνάντησή τους εκτός από τις ευχαριστίες τους προς τον Αβραμόπουλο για την ενημέρωση που είχε, δήλωσε και την διάθεσή του να φιλοξενήσει η Ελλάδα πρόσφυγες από τη Συρία, συντονίζονται με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
OMΑΡ Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: