Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Ηρωες της Jableh! Φονιάδες των λαών...δεν λυγίζει ο λαός της Συρίας!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Η Jableh είναι μια μικρή πόλη 80.000 κατοίκων στα παράλια της Μεσογείου, στην περιφέρεια της Λατάκεια.
Η Jableh και τα χωριά της είναι μέσα στις πορτοκαλιές,τις λεμονιές και τις ελιές.
Στο Χαλέπι έστειλαν δύο μεραρχίες, η μία είναι από τη Λατάκεια. Στο Χαλέπι έπρεπε να στείλουν τους καλύτερους κι έστειλαν αυτούς. Κάθε μέρα μετράνε νεκρούς αλλά είναι περήφανοι για αυτούς, για την πατρίδα τους.
Η Jableh, άν και μικρή πόλη έχει δώσει μεγάλους άνδρες στον Αραβικό κόσμο.
Η Jableh είναι η πατρίδα του μεγαλύτερου σύγχρονου Άραβα επαναστάτη του Izz ad-Din al-Qassam. Πρώτα πολέμησε τους Γάλλους αποικιοκράτες στη Συρία, μετά ηγήθηκε της επανάστασης στην Παλαιστίνη κατά των Αγγλων και των σιωνιστών. Σκοτώθηκε σε μάχη με τους Αγγλους το 1935. Η ένοπλη πτέρυγα της Hamas έχει πάρει το όνομα του: Izz ad-Din al Qassan Brigades.
Είναι επίσης πατρίδα του μεγαλύτερου Άραβα ποιητή εν ζωή, του Adunis. Τιμημένος με το βραβείο λογοτεχνίας Γκαίτε, προτάθηκε για το Nobel λογοτεχνίας το 2011 (Το πήρε τελικά ο Tomas Transtromer, μάλλον για λόγους πολιτικής).
Στα χνάρια του Izz ad-Din al Qassan οι σημερινοί πολίτες της Jableh δίνουν τον αντιιμπεριαλιστικό και αντισιωνιστικό αγώνα.
To αρχαίο Ρωμαϊκό θέατρο της Jableh

Ο μαρτυρικός πατέρας του ήρωα Alexander Swamy Umesh

Στις φωτογραφίες ορισμένοι από τους μάρτυρες με τα παιδιά τους. Η κοινωνία της Jableh, εκτός από το κράτος, έχει αναλάβει ήδη πρωτοβουλία για την προστασία των οικογενειών των Μαρτύρων της Πατρίδας.




* Τη Δευτέρα που πέρασε, τρομοκράτες της "Αλ Κάϊντα" (βλέπε σιωνιστές) ανατίναξαν το πολιτικό νοσοκομείο της πόλης για να τους εκδικηθούν. Ηταν ξένοι μισθοφόροι που είχαν νοικιάσει ένα σπίτι δίπλα στο νοσοκομείο, έσκαψαν τούνελ και υπονόμευσαν το νοσοκομείο με εκρηκτικά. Μάλιστα δημοσίευσαν και σχετικό βίντεο.
Δεν λυγίζει ο λαός της Συρίας... φονιάδες!!!
Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: