Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταγματικό Δικαστήριο Ιταλίας: ο Ρωμαϊκός (φασιστικός) χαιρετισμός παραμένει αδίκημα!

Περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόροSibilla
Η Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας (Cassazione) απλώς επιβεβαιώνει το Σύνταγμα, που μετά την απελευθέρωση κατοχυρώθηκε ως αδίκημα ο φασισμός, εκτός νόμου τα φασιστικά κόμματα και είναι αποτέλεσμα των δεινών του ιταλικού λαού από το καθεστώς Μουσολίνι.
Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες και η αφορμή έκδοσής της ήταν μια διαδήλωση στη Φλωρεντία (25 Απρίλη 2005, ημέρα εορτασμού της Απελευθέρωσης από το φασισμό και ημέρα μνήμης για το ιταλικό ΕΑΜ, την Εθνική Αντίσταση), όπου νεοφασίστες διαδήλωναν με φασιστικούς χαιρετισμούς για να προσβάλουν την Εθνική Αντίσταση και εξέφραζαν τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις, με αποτέλεσμα να μηνυθεί συγκεκριμένος διαδηλωτής, που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός…
Πρόκειται για απόφαση του 6ου Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας και επικυρώνει τη σχετική απόφαση του Εφετείου της Φλωρεντίας, την οποία είχε εφεσιβάλει ο 50χρονος Lorenzo F. Που καταδικάστηκε διότι σε δημόσια εκδήλωση φώναζε ρατσιστικά συνθήματα και έκανε το φασιστικό χαιρετισμό.
Μάλιστα στις σχετικές φωτογραφίες ο φασίστας αναγνωρίστηκε από αστυνομικό (στη γειτονική Ιταλία η πλειοψηφία των αστυνομικών δεν είναι ενταγμένοι στα νεοφασιστικά σχήματα).
Βέβαια, ο νεοφασισμός είναι ένα «κίνημα»-εργαλείο στα χέρια του κράτους. Η παραβίαση της Συνταγματικής ρύθμισης στην Ιταλία δεν γίνεται μόνο από τους νεοφασίστες, αλλά και πολιτικούς της λεγόμενης «κεντροδεξιάς», ή νεοφασίστες που εντάχθηκαν στην κεντροδεξιά (όπως ο γνωστός νεοφασίστας, ο τσεκουροφόρος Βορίδης, που έγινε Υπουργός της συγκυβέρνησης κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς...).
Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Ο πρώην φασίστας Gianni Alemanno, σήμερα "κεντροδεξιός" και Δήμαρχος παρακαλώ... της αιώνιας πόλης, την ημέρα που "κέρδισε" τον Δήμο της Ρώμης.
Η δεξιά κατέκτησε για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ιταλικής Δημοκρατίας (2 Ιούνη 1946) την αιώνια πόλη.
Η Michela Vittoria Brambilla... Υπουργός Τουρισμού της "κεντροδεξιάς", σε επίσημη δημόσια εκδήλωση με την ιδιότητα της υπουργού.

* Μια παλιότερη ανάρτηση για την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, με ενδιαφέροντες συνδέσεις, για να γίνει κατανοητός ο ρόλος της νεοφασιστικής δεξιάς ως δεκανίκι στην ομογενοποίηση "κεντροαριστεράς" και "κεντροδεξιάς": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: