Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Το Κίνημα των Αδεσμεύτων συνεδριάζει στο Ιράν…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook,
το ιστολογοφόροSibilla
Το Κίνημα των Αδεσμεύτων (Non-Aligned Movement-NAM) που ιδρύθηκε το 1961 στο Βελιγράδι από τους Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, Γιαβαχαρλάλ Νεχρού και Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ και το οποίο σύμφωνα με την Διακήρυξη της Αβάνας (1978) είναι να διασφαλίσει «την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια των αδέσμευτων χωρών στον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, το ρατσισμό και όλες τις μορφές ξένης επιθετικότητας, κατοχής, κυριαρχίας, ανάμειξης ή ηγεμονίας, καθώς και εναντίον των μεγάλων δυνάμεων και των συνασπισμών ισχύος», συνεδριάζει στην Τεχεράνη, στο Ιράν που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό.
Η Σύνοδος των Αδεσμεύτων στην Τεχεράνη αποτελεί μια ξεκάθαρη ήττα της αμερικάνικης και ισραηλινής πολιτικής που επιθυμεί την απομόνωση του Ιράν.
Στην Τεχεράνη συνεδριάζουν εκπρόσωποι από 120 χώρες, εξήντα (60) αρχηγοί κρατών και 21 χώρες ως παρατηρητές.
Τις εργασίες της Συνόδου άνοιξε χθες ο Υπουργός των Εξωτερικών του Ιράν Ali Akbar Salehi, ο οποίος επισήμανε τη σημασία ανάληψης της προεδρίας των Αδεσμεύτων από το Ιράν και δεσμεύτηκε για την ουσιαστική επανίδρυση του Κινήματος ανακοινώνοντας ότι η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να μετατρέψει το Κίνημα των Αδεσμεύτων, τις 120 χώρες που συμμετέχουν, σε έναν οργανισμό με πλήρεις δραστηριότητες.
Ο Ali Akbar Salehi ήταν σαφής στην ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχονται σήμερα χώρες όπως η Συρία, η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με την εξής φράση «Εκπρόσωποι από περισσότερες από εκατό χώρες έφθασαν στην Τεχεράνη για να συζητήσουμε τις αλλαγές και τις προκλήσεις που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα»...

* Εμείς να σημειώσουμε ότι είναι γνωστό ότι ο Έλληνας Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση στο κίνημα των Αδεσμεύτων και στις ιδέες περί αυτοδιαχείρισης και προέβαλε το δόγμα–σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Είναι επίσης γνωστό πως όλοι οι ηγέτες των Αδεσμεύτων είχαν την καλύτερη σχέση και συνεργασία με τον Ανδρέα Παπανδρέου και ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν απομονωμένη όπως σήμερα!
Επιπροσθέτως, η Συρία στην κρίση του Μάρτη, λόγω των σχέσεων του Ανδρέα Παπανδρέου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάθ Συρίας και τον Άσσαντ (πατέρα του σημερινού προέδρου της Συρίας), παρέταξε τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Τουρκία διακηρύσσοντας ότι επίθεση εναντίον του αδελφού ελληνικού λαού είναι επίθεση εναντίον της Συρίας. Τώρα στην Ελλάδα ο πολιτικός κόσμος -με εξαίρεση το ΚΚΕ- συμπαρατάσσονται με το ΝΑΤΟ και την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: