Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η σωρός του κομαντάντε K. A. Jarram επέστρεψε στη Γάζα μετά από… 37 χρόνια!

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόροSibilla
Στις 4 Μάρτη του 1975 ο Khader Ahmed Jarram, μαζί με άλλους 7 φενταγίν της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, κατευθύνθηκαν με ένα φουσκωτό σκάφος στην κατεχόμενη από το 1948 Παλαιστίνη, με στόχο να εισέλθουν στο Τελ Αβίδ. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και κατέλαβαν το ξενοδοχείο “Savoy”, όπου συλλαμβάνοντας 20 ομήρους άρχισαν τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 20 Παλαιστινίων κρατουμένων.
Την επόμενη ημέρα οι ειδικές μονάδες του Ισραήλ επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο σκοτώνοντας τους επτά από τους 8 φενταγίν του Αραφάτ. Ο Mousa Juma’a at-Talalqa, ο όγδοος αντάρτης επέζησε και απελευθερώθηκε από τις ισραηλινές φυλακές -μετά από 10 χρόνια φυλακής- με τις ανταλλαγές κρατουμένων των συμφωνιών του 1985.
Χθες το πρωί το Ισραήλ παρέδωσε τις σωρούς 91 Παλαιστινίων ανταρτών της Ελευθερίας (80 σωροί μεταφέρθηκαν στη Δυτική Όχθη και 11 στη Γάζα), που για 30 χρόνια βρισκόταν θαμμένοι σε ειδικά στρατιωτικά νεκροταφεία-φυλακές, τα επισήμως επονομαζόμενα «Κοιμητήρια Αριθμών» (ακόμη και οι νεκροί τρομοκρατούν το σιωνιστικό ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς).
Ο τάφος του ηρωικού κομαντάντε Jarram είχε τον αριθμό «5005»!
Η σωρός του Jarram έμεινε “φυλακισμένη” για 37 χρόνια… οι γονείς του έχουν πεθάνει και σήμερα στη Γάζα ζει ο αδελφός τους με τα παιδιά του. Οι συγγενείς του και φίλοι του υποδέχθηκαν τη σωρό του ηρωικού κομαντάντε στο πέρασμα Beit Hanoun (Eretz), για τον θάψουν όπως οι άνθρωποι θάβουν τους νεκρούς τους…

* Ο κομαντάντε Jarram ήταν φίλος της Ελλάδας. Στη διάρκεια της αμερικανοκίνητης δικτατορίας συνδέθηκε με τον Κώστα Τσίμα, τον αγωνιστή του ΠΑΚ που με εντολές του μεγάλου φίλου του Παλαιστινιακού λαού, του Ανδρέα Παπανδρέου, συνεργάστηκε στενά με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης... και εκπαιδεύτηκε μαζί με τους φενταγίν στο Λίβανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: