Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι δρόμοι του ψωμιού συναντούν τον κύκλο του Καπνού στην Καβάλα...

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla

Στην πόλη της Καβάλας μετά από την πρόσκληση του Δήμου, της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του Μουσείου Καπνού πραγματοποίησε «μία ακόμη στάση» το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, στις 24 και 25 Μαΐου, για να τιμήσει στις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2012.
Το διήμερο αυτό το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου πραγματοποίησε στους χώρους του Μουσείου Καπνού πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές δημοτικών σχολείων με θέμα τον κύκλο του ψωμιού (σπορά, θερισμός, άλεσμα) και την μεταμόρφωση του σιταριού σε αλεύρι και ψωμί, παράλληλα με τον κύκλο του καπνού από την καλλιέργεια στην βιομηχανική επεξεργασία.
Ταυτόχρονα οι «ψωμοκεντίστρες» του μουσείου ψωμιού, με την πρόεδρο τους κα Μηλέα Παππά και με την συμμετοχή των μικρών μαθητών και των συνοδών τους μεταμόρφωναν το ζυμάρι σε μοναδικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον καπνό.
Παρόντες ο δήμαρχος του Δήμου Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της «Δημωφέλειας» κκ Στέλιος Σχοινάκης και Πάρης Ανανιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: