Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο στην Ευρώπη για την Ελλάδα…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες (18 Μάη) στην Ιταλία το βιβλίο της Monia Benini για την Ελλάδα, με τίτλο “Ο πόλεμος της Ευρώπης” (La guerra dell’Europa).
Η Monia Benini δίνει την ευρωπαϊκή διάσταση στον πόλεμο του τραπεζικού συστήματος και της Ευρώπης εναντίον της Ελλάδας…
Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Υπάρχει ένας νέος πόλεμος στην Ευρώπη. Ένας πόλεμος χωρίς τουφέκια, χωρίς κανόνια, χωρίς βόμβες, αλλά με τα αποτελεσματικά όπλα μαζικής καταστροφής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ένας πόλεμος που έρχεται από μακριά, απλώνεται και μεταδίδεται σε ευρωπαϊκές χώρες χάρη στις δυνάμεις κατοχής που φορούν λευκά κολάρα και γραβάτες... που πυροβολούν πληκτρολογώντας και μεταφέροντας εικονικά εξωφρενικά ποσά.
Αλλά η κρίση που βιάζει την Ελλάδα δεν έχει τίποτα το εικονικό. Είναι καθημερινή οδύνη, με ωμότητα, δραματική σε κάθε όψη της καθημερινής ζωής.
Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν βίωσε ποτέ ο ελληνικός λαός, ούτε ακόμη όταν είχε ξένη κατοχή.
Το βιβλίο καταγράφει με ντοκουμέντα τη νέα μορφή πολέμου που έχει πρωταγωνιστές, στρατηγικές, τακτικές και συγκεκριμένα θύματα.
Τα κτυπήματα των πρακτορείων rating, την τρόικα. Από τις αποφάσεις του ΔΝΤ και τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για όποιον θέλει να γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα και δεν ικανοποιείται από τις “επίσημες” ανακοινώσεις.
Η Monia Benini μετά τα πτυχία στις ξένες γλώσσες και τις ευρωπαϊκές λογοτεχνίες, ακολουθεί τη δική της πορεία στις σχέσεις και λειτουργίες του διεθνούς περιβάλλοντος, με εξειδικευμένες σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, το Ινστιτούτο Διεθνούς πολιτικής του Μιλάνο, το Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας Don L. Sturzo στο Καλτατζιρόνε και το Πανεπιστήμιο Perpignan της Γαλλίας.
Στέλεχος του ιταλικού πολιτικού κινήματος “Per il Bene Comune” (Για το Κοινό Καλό), blogger (www.ilpuntotv.it) που ασχολήθηκε όχι μόνον με την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, με ειδικές εκπομπές (βίντεο-παραγωγές) με θέματα όπως MES, ACTA, τις αναρίθμητες πλέον αυτοκτονίες επιχειρηματιών και όχι μόνον, τους τελευταίους μήνες…
Η σελίδα του βιβλίου στο facebook: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: