Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Lola Aboud… "Το Μαργαριτάρι του Νότου"

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla
Γεννήθηκε στις 15 Σεπτέμβρη 1966. Πατέρας της ο κομμουνιστής Elias Aboud, μαχητής του Jammoul, συγγραφέας και δημοσιογράφος.
Η μικρή ποιήτρια Lola Aboud εντάχθηκε στο Κομμουνιστικό κόμμα το 1981 και στο Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης του Λιβάνου το 1984. Πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις.
Στις 21 Απριλίου 1985 σε επίθεση των δυνάμεων της Αντίστασης σε στρατιωτική μονάδα των Ισραηλινών στην πόλη Quarama της Δυτικής Becaa, την ώρα της οπισθοχώρησης πέρασε μέσα από τις γραμμές των Ισραηλινών και ανατινάχθηκε δίπλα στις δεξαμενές καυσίμων του στρατοπέδου.
Η καταστροφή των Ισραηλινών ήταν ολοκληρωτική.
Μία μέρα πριν στις 20 Απριλίου 1985, στη γέφυρα δίπλα στη θάλασσα, στην είσοδο της πόλης της Σιδώνας ο μαχητής του SSNP Malik Wehbe οδήγησε ένα mini bus με ένα τόνο ΤΝΤ σε φάλαγγα Ισραηλινών. Οι απώλειες τους 120 νεκροί και τραυματίες.
Είχαν προηγηθεί στις 12 Μαρτίου και στις 9 Απριλίου οι μαχητές του JAMMOUL, Waidi Al Sayeh και η "Νύφη του Νότου" Sana Mehaydli.
Ακολούθησαν και άλλοι μάρτυρες του JAMMOUL τις επόμενες μέρες και μήνες. Ο Γιτζάκ Ράμπιν δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους-βόμβες".
Είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους Ισραηλινούς στο Λίβανο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: