Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Χαμαιλέοντας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Η απόλυτη ξεφτίλα: Ξεκινάνε αλλάζοντας σύμβολα…

Από το απαγορευμένο στο “δημοκρατικό” facebook, το ιστολογοφόρο “Sibilla

…ο «Ήλιος ο πράσινος» αποκαθηλώθηκε ήδη στην εναρκτήρια συνέντευξη -πριν ακόμη τον ψηφίσουν- του μοναδικού -χωρίς πολιτικό αντίπαλο- παρακαλώ του κυρίου Βενιζέλου, με την λέξη «Ξεκινάμε» και μια πράσινη λουρίδα. Σωστά έπραξε ο κύριος μιας και ο Ήλιος είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει!
Σ’ αυτό οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο Μπενύτο έχει περισσότερο κουράγιο και θάρρος από τους Σημίτη και γΑΠ, που ξεσηκώθηκε ο λαός του ΠΑΣΟΚ όταν άρχισαν να μιλούν για αναγκαιότητα ανανέωσης συμβόλων και σια…
Για να είμαστε δίκαιοι, κάτι αφηρημένα λουλούδια πρόσθεσε στα σύμβολα ο κ. γΑΠ, αλλά μάλλον ο μόνος που επωφελήθηκε ήταν ο φίλος του διαφημιστής που τα κατασκεύασε και είχε την αμοιβή του (από συνδρομές των μελών ή από τη Siemens... ακόμη δεν έχει και δεν πρόκειται να αποσαφηνιστεί).
Για να κονομάνε οι φίλοι του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ είχαν εφεύρει και τις «νέες μεθόδους επικοινωνίας», να μας τρελαίνουν με sms σε κάθε ευκαιρία (αφήνουμε κατά μέρος για την ώρα τις πιστωτικές κάρτες ΠΑΣΟΚ-VISA, την υπαγωγή χιλιάδων πελατών σε συγκεκριμένη τηλεφωνική εταιρία με δόλωμα την προσφορά συσκευής, τα γραφεία διακόσμησης συγκεντρώσεων, τις “επιμόρφωσεις” στις νέες τεχνολογίες- διαδίκτυο με την πρόσληψη νεοδημοκράτη «νεολαίου»-blogger (sic!) για το chat και την ιστοσελίδα του προέδρου, που με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας θρονιάστηκε από τον φίλο Πωλ στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, τα γυμναστήρια, τις σάουνες κ.λπ.).
Τίποτα δεν ενοχλούσε τον γΑΠ, αρκεί η ιδέα να είχε κόστος και να του την σερβίριζαν ως «επικοινωνιακή»… κάτι σαν το therapy shopping.
Ποιος ξεχνάει ότι μιλούσε π.χ. σε μικρή αίθουσα μια μικρής πόλης και χιλιάδες sms εκτοξεύονταν σε χιλιάδες μέλη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα… κι όχι μια φορά αλλά δεκάδες την ίδια ημέρα και 10 ημέρες πριν μιλήσει ο αναμορφωτής της Ελλάδας. Τι κι αν αυτό προκαλούσε εμετούς σε ανθρώπους που ήταν σοσιαλιστές κι όχι σοσιαΛΗΣΤΕΣ, αυτοί δεν έκοβαν το χούι… αλλά και οι διαφημιστές έτριβαν τα χέρια τους…
Την Κυριακή ψηφίζουν στο ΠΑΣΟΚ (εδώ πρέπει η ζωή να σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί ψηφίζω σημαίνει ότι επιλέγω μεταξύ κάποιων τον ικανότερο ή καλύτερο) και ο μοναδικός υποψήφιος προπαγανδίζει την μοναδική του υποψηφιότητα!
Εμ δε, δεν σταματάμε μέχρις εκεί…
Το κόμμα (ακόμη το ονομάζουν ΠΑΣΟΚ) μας έχει σπάσει τους όρχεις με αλλεπάλληλα sms που προπαγανδίζουν την συμμετοχή μας… να «ψηφίσουμε για τη δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα»!
Εδώ μου μπήκε η ιδέα ότι κάτι πίνουν και δεν μας δίνουν κι εμάς…
Και δεν φτάνει ο βομβαρδισμός από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έχουμε κι όλους τους βολευτές που ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, να μας βομβαρδίζουν κι αυτοί…
Αλλά… ευκαιρία δεν χάνουν και εκατοντάδες εξαπτέρυγα, αυτοί που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση των υπαρχόντων χαλίφηδων, που μας θυμίζουν ότι υπάρχουν και θα ήθελαν να μάθει ο νέος ηγέτης ότι καλούν να τον ψηφίσουν…
Τα νεύρα τεντωμένα, συγκρατώ τις λέξεις που προφέρει η γλώσσα για να μην τις μεταφέρει το πληκτρολόγιο και σας γράφω: Αιδώς Αργείοι!
Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα!
Γ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: