Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

O Ι. Ζησιάδης στο Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα…

Ο Ιωσήφ Ζησιάδης, από την βουλή της Ελβετίας βρέθηκε στο Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα και επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και τη Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.
Ο Ιωσήφ Ζησιάδης που επισκέφθηκε την Πάτμο για το “Το Αγροοικολογικό σχέδιο Πάτοινος”, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συνεργαστεί με τον Πέτρο Κατσίκη και τη Μηλέα Παππά που ίδρυσαν το 2002 το Διαδραστικό και Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα και μαζί με τους εθελοντές προσφέρουν στη Λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό.
Πολλά τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στη συνάντηση συνεργασίας και την ξενάγηση στα σημαντικά εκθέματα ενός Λαογραφικού Μουσείου δίπλα στην Αθήνα, που λειτουργεί με τους εθελοντές και χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, που όμως θα έπρεπε να υπήρχαν για αυτή την τεράστια προσφορά στον Λαϊκό μας πολιτισμό και τις παραδόσεις και αξίζει να επισκεφθούμε.
Μετά την ξενάγηση κατέληξαν όλοι σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του Βαρνάβα και γεύτηκαν τα υπέροχα τοπικά εδέσματα και το υπέροχο ντόπιο κρασί.
Σύντομα στο 114 news, την Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Δημοκρατική τηλεόραση, θα αναρτηθεί σχετικό βίντεο από την επίσκεψη του Ιωσήφ Ζησιάδης στο Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα.
Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ:

Περισσότερα στο http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Το συλλογικό blog μας (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/) είναι απαγορευμένο-λογοκριμένο στο facebook. Σ’ αυτό κάνουμε αποσπασματικές αναρτήσεις, μέχρι να το λογοκρίνει κι αυτό το facebook. Συνεπώς για κανονική κι όχι περιοδική ενημέρωση για τις αναρτήσεις μας, εδώ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: