Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ στην Ακρόπολη από καλλιτέχνες...


Για πολλούς αγανακτισμένους έλληνες το 'Οχι «γιορτάστηκε» για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια
Καθώς το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών έχει μετατραπεί πλέον σε βάραθρο όλο και περισσότεροι αντιδρούν στην γενικευμένη εκχώρηση –οικονομική και κυριαρχική- της χώρας. Σήμερα μια ομάδα από καλλιτέχνες και πανεπιστημιακούς ανέβηκαν στο βράχο της Ακρόπολης κρατώντας ένα πανό που έλεγε Όχι. Το μήνυμά τους είναι αυτό:
«Καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων διαδηλώσαμε στην Ακρόπολη. Είπαμε Όχι. Σήμερα, 28η Οκτωβρίου 2011 Έλληνες πολίτες, διανοούμενοι και καλλιτέχνες, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εξέγερση, αναρτήσαμε στο βράχο της Ακρόπολης απέναντι από το Μουσείο,  ένα πανό που έγραφε «ΟΧΙ, 1940-2011» για να δηλώσουμε την απόφασή μας να αντισταθούμε, σήμερα όπως και τότε, στην εισβολή και την κατοχή που μαστίζει τη χώρα μας. Το «ΟΧΙ» ήταν ορατό από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στη συνέχεια το περιφέραμε στον βράχο με το σύνθημα «Όχι το Σαράντα -Όχι πάλι τώρα- έξω η Κατοχή από την χώρα» ενώ οι επισκέπτες, έλληνες και ξένοι από όλα τα μέρη της γης, χειροκροτούσαν. Μετείχαν οι Κάτια Γέρου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Πέπη Ρηγοπούλου, Νάντια Βαλαβάνη, Γιάγκος Ανδρεάδης, Κίμων Ρηγόπουλος, Τζένη Σκαρλάτου, Νάντια Γαβαλά, Δέσποινα Παναγιωτοπούλου, Νάση Αβλάμη, Μαρία Παραδείση, Γιώργος Ζιόβας, Λεωνίδας Βατικιώτης, Γιάννης Στεφανάκης, Μαργαρίτα Βασιλάκου, Φόρτσας Δημήτρης, Κυριάκος Κατζουράκης και πολλοί άλλοι. Θα συνεχίσουμε με νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αντίστασης και σας ζητούμε να είσαστε κοντά μας συμβάλλοντας με τις ιδέες και τη δράση σας. Προσωρινή ηλεκτρονική διεύθυνση: iandreadis19@gmail.com. Η διεύθυνση του site μας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».
 Φώτο: Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
"doctv

 Το συλλογικό blog μας (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/) είναι απαγορευμένο-λογοκριμένο στο facebook. Σ’ αυτό κάνουμε αποσπασματικές αναρτήσεις, μέχρι να το λογοκρίνει κι αυτό το facebook. Συνεπώς για κανονική κι όχι περιοδική ενημέρωση για τις αναρτήσεις μας, εδώ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: