Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα φασιστοειδή φυντάνια της δεξιάς στο Οικονομικό της Νομικής, κατανόησαν για τα καλά το μάθημα τους;

Για χρόνια το Οικονομικό της Νομικής ήταν άντρο της δεξιάς, με μια ανήμπορη ν’ αντιδράσει ΠΑΣΠ και μικρές δυνάμεις της αριστεράς.
Είχε καταντήσει ρουτίνα στις Γ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού και σε όλες τις διαδικασίες του φ.κ. της Σχολής, να σωπαίνουν όλη μπροστά στη ΔΑΠ και τους μπρατσωμένους τραμπούκους που κουβαλούσε για «βοήθεια» σε κάθε «κρίσιμη» διαδικασία από τα ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία).
Άντρο της θεωρούσε η ΔΑΠ το Οικονομικό και οι θρασύδειλοι ηγετίσκοι της το έπαιζαν και πολυπράγμονες συνδικαλιστές…
Το πρώτο χαστούκι το πήραν για τα καλά στην πρώτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού, που θα αποφάσιζε για την κατάληψη ή όχι της Σχολής.
Για πρώτη φορά η ΠΑΣΠ Φοιτητών Οικονομικού άφησε αβοήθητη τη ΔΑΠ κατανοώντας ότι δεν θα μπορούσε να βγει στη Συνέλευση και να υποστηρίξει το εγκληματικό νομοσχέδιο της τροϊκανής Διαμαντοπούλου. Μάλιστα οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ προχώρησαν παραπέρα (θα αντέξουν μέχρι τέλους;) και στήριξαν την πρόταση του Συντονιστικού Καταλήψεων, με συνέπεια να έχουμε την πρώτη σοβαρή πολιτική ήττα της δεξιάς σε μια Σχολή που τη θεωρούσε κτήμα της.
Να που ήρθε η επόμενη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού (13 Σεπτέμβρη) και τα φασιστοειδή της ΔΑΠ ήθελαν να «πάρουν πίσω το αίμα» τους και την ξεφτιλισμένη τιμή τους.
Με αλαζονεία που ήθελε να ξεπεράσει την ήττα τους στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση άρχισαν να τρομοκρατούν με ομιλίες στυλ Βουλγαράκη, αλλά για να σιγουρευτούν άρχισαν να τραμπουκίζουν.
Η πρώτη διαμάχη με ανεξάρτητο φοιτητή της Σχολής κατέληξε να πέσουν πάνω του άνανδρα καμιά 15αρια ΔΑΠίτες και να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο. Έτσι νόμισαν ότι θα ελέγξουν τη Συνέλευση…
Όμως, να που τώρα κατέφθασαν από γύρω Σχολές αρκετοί αυτόνομοι και έκαναν τους ΔΑΠίτες να κατουρηθούν από το φόβο. Είδαμε τους σκληρούς συνδικαλιστές της ΔΑΠ, τους τραμπούκους που πριν λίγο κτυπούσαν όλοι μαζί έναν φοιτητή, να κλαίνε και να παρακαλούν να τους επιτρέψουν να φύγουν.
Η ανανδρία και η δειλία είναι άλλωστε χαρακτηριστικό συστατικό στο DNA των δεξιών της ΔΑΠ.
Έτσι έλαβαν μια δεύτερη πολιτική ήττα με νέα κατάληψη της Σχολής και πήραν ένα πρώτο καλό «μάθημα» όσον αφορά τον τραμπουκισμό τους!
Σήμερα εξέδωσαν μια «λογοτεχνική» ανακοίνωση, που προσεγμένα ομολογουμένως προσπαθούν να εμφανίσουν ένα δήθεν πολιτικό προσωπείο.
Τι γράφουν:
«Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού όπου αποφασίστηκε η συνέχιση της κατάληψης για 3η εβδομάδα και ορίσθηκε εκ νέου Συνέλευση για επανεκτίμηση της κατάστασης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.
Η προσέλευση των φοιτητών ήταν αισθητά μειωμένη καθώς ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από τα όσα συνέβησαν στη Γ.Σ. της Τρίτης 13/09. Δυστυχώς, η έλλειψη μαζικότητας δίνει δικαιώματα αμφισβήτησης σε όλους όσους θέλουν να απαξιώσουν τις διαδικασίες του Συλλόγου και να συρρικνώσουν την δυναμική των αποφάσεών τους.
Ως ΔΑΠ - Οικονομικού, θεωρούμε ότι οι μαζικές συνελεύσεις μπορούν να διαμορφώσουν υπεύθυνη στάση ώστε να αποτυπώσουν την άποψη των φοιτητών.» (ΔΑΠ - Οικονομικού)
Στην επόμενη Συνέλευση θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αναφορικά με τους τραμπουκισμούς, γιατί το δεύτερο «μάθημα» ίσως είναι περισσότερο πειστικό.
Όσο για την απόφαση συνέχισης της Κατάληψης ή όχι, αρμόδιοι είναι οι φοιτητές που θα αποφασίσουν χωρίς την τρομοκρατία της δεξιάς.
Και… καλό είναι η ΠΑΣΠ ν’ αποδείξει ότι είναι με τους φοιτητές κι όχι με την Διαμαντοπούλου, τη Δεξιά και τον Καρατζαφέρη…
Α.Π. (ΠΑΣΠ 3ης Σεπτέμβρη)

Το κανονικό ιστολόγιο είναι εδώ: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/09/blog-post_7448.html
αλλά λογοκριμένο στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: